luni, 3 septembrie 2012

Ierusalim



Arta plastica contemporana romaneasca


Aurelia Stoie Marginean


Expozitie de acuarela, pictura si grafica


Muzeul Costumului Popular (Palatul Parlamentului), Bucuresti


5 septembrie 2012




Ierusalim – expoziţie de acuarelă-grafică-pictură a Aureliei Stoie Mărginean

     Absolventă a Academiei de Arte Vizuale Ion Andreescu, promotia 1966, membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România şi a Asociaţiei Internaţionale de Artă Plastică-Unesco, Aurelia Stoie Mărginean are la activ numeroase expoziţii personale în ţară şi străinătate.
     Ierusalim este a 48-a expoziţie personală a artistei. Dintre cele 83 de titluri de lucrări din colecţia de acuarelă-grafică-pictură prezentate în cadrul expoziţiei, menţionăm: Mormintele Regilor din Valea Chedronului, Lacrima lui Christos, Ierusalimul pe vânt de nisip, Vedere spre Muntele Măslinilor, Poarta Zionului, Cupolă Albă, Migdal David. Desprea acestea se spune ca: "Privind lucrările Măslin milenar din Grădina Ghetsimani sau Zidurile Ierusalimului în primăvară, simţi că autoarea s-a contopit literalmente cu peisajul înconjurător, confundându-se cu încântare în noianul de culori şi aspecte noi, tulburătoare, inedite, parcă cunoscute dintr-o viaţă anterioară.”
    Multe dintre lucrările realizate de artistă de-a lungul timpului se regăsesc în muzee, institute de cultură şi colecţii particulare din România dar şi străinătate. Aurelia Stoie Mărginean a fost distinsă de-a lungul carierei cu numeroase premii şi diplome naţionale şi internaţionale, participând la diverse tabere de creaţie din ţară şi străinătate.
    Expoziţia poate fi vizitată începând de miercuri, 5 septembrie 2012 (ora 17:00) până la sfârşitul lunii, în Corpurile A 3 şi F ale Muzeului Naţional al Satului Dimitrie Gusti, Secţia Muzeul Costumului Popular, din Str. Izvor nr. 2-4, sector 4, Bucureşti, Palatul Parlamentului.

Informaţii suplimentare:
    Muzeul Costumului Popular - 021 311 49 90 si 021 311 49 91


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu