vineri, 7 septembrie 2012

Artistul si puterea



Arta plastica contemporana romaneasca


Fundatia Centrul Cultural Art Society


Ipostaze ale artei romanesti in perioada 1950-1990  


Biblioteca Nationala a Romaniei


27 septembrie - noiembrie 2012







    Expoziția Artistul și Puterea. Anii 1950 - 1990 oferă publicului larg, pentru prima dată în istorie, o imagine cuprinzătoare a 40 de ani de creație artistică românească, căreia i-a fost știrbită recunoașterea artistică ce i se cuvenea de drept. O expoziție de mare anvergură, proiectul cultural va aduce la un loc aprox. 600 de opere de artă provenind din peste 20 de muzee din țară.

    Propunem o inițiativă fără precedent, care va destăinui publicului larg adevărata artă românească născută în timpul regimului totalitar.



    Curatorii expozitiei: dna Ruxandra Garofeanu, critic și istoric de artă, președintele Fundației Centrului Cultural ArtSociety și Acad. Dan Hăulică, președinte de onoare al Asociației Internaționale a Criticilor de Artă (AICA)


Calendar

15.09 - 26.09 Transportul lucrărilor și panotare expoziție
27.09 - Vernisaj
28.09 - 25.11 Expoziție
25.11 - 30.11 Depanotare


Program


Marți- duminică 10.00 - 18.00
Biblioteca Națională a României, Bucureşti, Bd.Unirii nr. 22, sector 3


Detalierea activității:


    Panotare și depanotare a expoziției: pregătirea lucrărilor pentru expunere, transportul lucrărilor către locul de expunere, securizarea sistemelor de prindere, montarea etichetelor de expoziție, organizarea recepției și a punctelor de informare, deprinderea procesului de organizare a unei expoziții
    Activitate expozițională: întâmpinarea vizitatorilor, oferirea de informații cu privire la conceptul expozițional, prezentarea operelor expuse, monitorizarea traficului din expoziție, oferirea de materiale promoționale, supravegherea lucrărilor, participarea la evenimentele ce au loc pe parcursul expoziției (conferințe de presă, dezbateri, prelegeri etc.)

Programul de voluntariat cultural poate fi organizat în sistem full-time cât și part-time.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu