joi, 23 august 2012

Targul Lotrilor



Brezoi, judetul Valcea


editia a III-a, 24 - 26 august, 2012 




     Primăria Oraşului Brezoi, organizează în perioada 24-26 august 2012, ediţia a III-a a Târgului Lotrilor, cel mai important eveniment de promovare turistică din nordul Judeţului Vâlcea.
     Centrul oraşului Brezoi, va deveni pentru trei zile, la iniţiativa primarului Robert Schell locul unor spectacole si manifestări culturale de excepţie.
     Legenda spune că au fost patru lotrii (haiduci): Breazu, Mălai, Ciung şi Voinea, care obosiţi şi însetaţi, şi-au potolit setea cu apa din râul Lotru. O vorbă bătrânească spune că acela care va bea din apa Lotrului nu va mai putea pleca niciodată de pe aceste meleaguri. Aşa că haiducii noştri au rămas aici, fiecare cu bucata sa de pământ: Brezoi, Malaia, Ciunget şi Voineasa.
     Tradiţiile populare au reţinut că aici haiducii, lotrii, se întâlneau în prag de toamnă cu oierii, care-şi coborau turmele din munţi. Acel ancestral târg de produse se transformă azi într-un târg al turismului zonal.
     Târgul Lotrilor, marcă înregistrată la OSIM, se doreşte a fi cel mai important eveniment de promovare a Văii Lotrului, a ofertei turistice şi agroturistice, a obiectivelor istorice şi naturale.
     Deschiderea oficială va avea loc vineri, 24 august 2012, ora 18³° urmată de o seară de tradiţii şi obiceiuri populare care se va încheia cu un recital extraordinar susţinut de Aurel Tămaş şi Focul Lotilor.
     Ziua de sâmbătă, 25 august 2012, va fi dedicată muzicii rock. Pe scenă vor susţine concerte formaţiile locale Prometeu şi Discipolii, iar în final începând cu ora 21°° concertul de gală oferit de trupa IRIS. Seara se va încheia cu un grandios foc de artificii.
     Ziua de duminică, 26 august 2012, începând cu ora 18°° este organizată împreună cu comunitatea de italieni din Brezoi şi Asociaţia Italienilor din România. Din suprizele care se vor produce pe scena Târgului amintim: dansuri tradiţionale italiene, participarea tenorului Florin Ursanu, Alex Tomaselli, Antonio Furnali şi a ansamblului Siamo di Nuovo Insieme. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu