vineri, 17 august 2012

Patrimoniul arhitectural


moNUmente UITATE (2)


Conacul San Benedictus - Cricău, județul Alba




     In umbra impunatoarei Biserici Reformate-Calvine din Cricau, se ascunde un conac. Pe poarta, firma: San Benedictus. A fost al unui "grof", Burger Adalbert. Din spusele localnicilor se pare ca era din Targu Mures. Avea pamanturi multe, cu vii, cumparate de pe urma negotului cu pacura. A murit in orasul natal dar a fost inmormantat aici, pe colina din spate. Dupa razboi cladirea centrala, cea mai frumoasa, a devenit magazie a CAP-ului.
     La un momentdat, dupa ce a fost cumparat de catre noii proprietari si supus unor minime restaurari, a facut parte din programul Drumul Vinului. Dupa care, de cativa ani, a devenit un spatiu de cazare modernizat.


Iata cum este prezentat pe site-ul spatiului de cazare respectiv:
    "Situat la 15 km de Municipiul Alba Iulia, intr-o zona colinara de un pitoresc aparte, Conacul San Benedictus va ofera armonia perfecta. Frumusetea irezistibila a imprejurimilor va atrage la plimbari, pasii purtandu-va inevitabil pe Valea Cricaului si in padurea din apropiere. Aici linistea, armonia, culoarea si bucuria iau imediat locul stresului si freamatului citadin. Inconjurat de mult spatiu verde te poti relaxa pe cinste daca alegi sa iti petreci aici un sfarsit de saptamana".




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu