vineri, 31 august 2012

Ziua Limbii Romane



Diaspora romana


 Comunitatea Romanilor din Quebec


 Toronto, Montreal, Canada


31 august; 7 septembrie 2012




Ciobanu600

    Comunitatea Moldovenilor din Quebec împreună cu Asociația Culturală Română organizează pe data de 7 septembrie 2012, la ora 19:00, Ziua Limbii Române la Montreal, eveniment ce va avea loc în Sala Mare a Centrului comunitar 6767 Côtes-des-Neiges. 
    Ziua Limbii Române, declarată sărbătoare oficială pe 31 august la Chișinău și la București, va fi celebrată anul acesta și la Toronto.
   Distinsul lingvist Valentin Mîndîcanu, autorul istoricului eseu Veșmântul fiinţei noastre (publicat în 1988) care a declanșat în mare parte revoluția din Basarabia, afirma că acest veșmânt este chiar limba română. Oriunde am fi, în orice colț de lume, sărbătorim deci limba română,  "floarea sufletului etnic al românimii”, după cum o numea Mihai Eminescu.
  Costul biletelor este de 25 $ (copiii sub 10 ani intră gratuit). Acestea se pot procura online pe site-ul www.romaniaclub.ca sau direct la biroul ACR-CMQ (693-5) de la Centrul comunitar 6767 Côtes-des-Neiges, în zilele de marți și joi, între orele 11:00-17:00. Organizatorii țin să sublinieze faptul că spectacolul nu are caracter comercial, banii câștigați din vânzarea biletelor acoperind onorariile pentru artiști și cheltuielile legate de închirierea sălii și a aparaturii pentru spectacol.

    Informatia a fost furnizata de catre ziarul comunitatii romanesti de la Montreal si imprejurimi Accent Montreal. Sper sa avem parte si pe viitor de cat mai multe vesti de promovat despre romanasii nostri aflati atat de departe. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu